eBuletin
 
Promosi Web
E-kursus Online
HRMIS
E-SPEKS(maklumat status pembayaran, slip gaji)
Emel -( mail @terengganu.gov.my )
myGovernment
Maidam
Facebook Jheat
Twitter Jheat
 
Renungan

Rasulullah s.a.w bersabda:“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-


 
Video Secara Langsung
Tiada rekod
 
Peti Undi
Kriteria Terpenting Dalam Laman Web Kerajaan :


Keputusan undian sedang direkodkan. Sila tunggu...

 
LAMAN UTAMA > Tenaga Pengajar

Tenaga pengajar hendaklah terdiri daripada:-

  1. Ilmuan dalam bidang agama yang berkelayakan dan berwibawa; dan
  2. Sihat tubuh badan dan tertakluk kepada dasar yang diputuskan oleh Jawatankuasa Dasar Peringkat Pusat.

•  Pemilihan tenaga pengajar adalah semata-mata didasarkan di atas kepakaran pengetahuan agama dan kewibawaan calon.

•  Guru-guru Takmir adalah tertakluk kepada arahan dan peraturan Jabatan / Majlis Agama Islam Negeri dan JAKIM dari semasa ke semasa.

•  Tempoh satu lantikan guru-guru takmir adalah berkuatkuasa / terpakai untuk tempoh (3) tahun. Walau bagaimanapun lantikan tersebut boleh disambung atau ditamatkan lebih awal sekiranya Guru Takmir tersebut didapati melanggar arahan dan peraturan yang ditetapkan oleh pihak Jabatan / Majlis Agama Islam Negeri.

•  Had umur lantikan bagi seseorang guru takmir ialah tidak melebihi 70 tahun kecuali dengan persetujuan dan kelulusan daripada pihak Berkuasa Agama Negeri / Pegawai Penyelaras Takmir Negeri / JAKIM.

 

lalu 2

 « BACK