eBuletin
 
Promosi Web
E-kursus Online
HRMIS
E-SPEKS(maklumat status pembayaran, slip gaji)
Emel -( mail @terengganu.gov.my )
myGovernment
Maidam
Facebook Jheat
Twitter Jheat
 
Renungan

"Aku telah mendapat seorang anak, kemudian membawanya kepada Nabi S.A.W. Baginda menamakannya Ibrahim, lalu mentahnikkannya (memecahkan mulutnya) dengan sebiji kurma." 


Hadis riwayat Abu Burdah daripada Abu Musa r.a

 


 
Video Secara Langsung
Tiada rekod
 
Peti Undi
Kriteria Terpenting Dalam Laman Web Kerajaan :


Keputusan undian sedang direkodkan. Sila tunggu...

 
  


Rombakan melibatkan 44 pegawai tadbir kerajaan negeri bermula 1 Januari ini diharap akan memmperkuatkan pentadbiran kerajaan negeri selaras dengan transformasi kerajaan menerusi prinsip Transformasi Terengganu Baharu (TTB).
 
 
Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, menerusi transformasi kerajaan, kerajaan mahu memastikan asas utama iaitu menyediakan perkhidmatan berasas kepada penawaran perkhidmatan daripada pelanggan dan rakyat dapat dilaksanakan dengan lancar.
 
“Alhamdulillah harini kita sudah selesai majlis penyerahan tugas dan juga angkat sumpah pegawai-pegawai kanan dan untuk tahun hadapan bermula esok  seramai  44 pegawai kanan bertukar dan sebahagian besarnya ialah kenaikan pangkat.
 
“Apabila tiga orang pegawai tertinggi kita iaitu Dato’ Pengarah PTG (Pejabat Tanah Dan Galian), Dato’ DO (pegawai daerah) Kuala Terengganu dan juga Datuk Bandar  pencen mulai 31 Disember 2017 (hari ini), maka kerana itu berlakunya rombakan dalam struktur baharu pegawai-pegawai tadbir kerajaan negeri dan  kita berharap dengan perubahan atau rombakan struktur ini akan memberikan satu lagi kekuatan pada pentadbiran kerajaan negeri,”katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita majlis serah tugas pegawai kanan negeri dan angkat sumpah Pihak Berkuasa Tempatan Negeri di Tingkat 18, Wisma Darul Iman, hari ini.

Dalam pada itu, seramai 44 pegawai tadbir negeri terbabit dalam rombakan antaranya ialah Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu, Datuk Wan Mohd. Wan Ibrahim ditukarkan ke jawatan Pengarah Tanh dan Galian Terengganu, dan jawatan lama beliau akan diganti oleh Pegawai Daerah / Pentadbiran Tanah Besut, Wan Ismail Sahaimi Wan Omar.

Perjumpaan Ramah Mesra Ahli Jawatankuasa Persatuan Pegawai Tadbir Hal Ehwal Agama Terengganu (PPTUT) Bersama Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu yang baharu, Tuan haji W. Ismail Sahami bin W. Omar

Hit : 944

 « BACK