eBuletin
 
Promosi Web
E-kursus Online
HRMIS
E-SPEKS(maklumat status pembayaran, slip gaji)
Emel -( mail @terengganu.gov.my )
myGovernment
Maidam
Facebook Jheat
Twitter Jheat
 
Renungan

Dia lah yang menjadikan bumi ini untuk kamu sebagai hamparan, dan langit (serta segala isinya) sebagai bangunan (yang dibina dengan kukuhnya); dan diturunkanNya air hujan dari langit, lalu dikeluarkanNya dengan air itu berjenis-jenis buah-buahan yang menjadi rezeki bagi kamu; maka janganlah kamu mengadakan bagi Allah, sebarang sekutu, padahal kamu semua mengetahui (bahawa Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa).


-Al-Baqarah Ayat 22


 
Video Secara Langsung
Tiada rekod
 
Peti Undi
Kriteria Terpenting Dalam Laman Web Kerajaan :


Keputusan undian sedang direkodkan. Sila tunggu...

 
  


KUALA TERENGGANU, 20 November - Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Terengganu menjadi tradisi saban tahun dan disambut meriah dengan penglibatan segenap lapisan masyarakat.


Menteri Besar, Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar diiringi barisan kepimpinan negeri mengetuai perarakan sejauh 2.4 kilometer (km) dari Dataran Shahbandar melalui Jalan Sultan Zainal Abidin dan Bulatan Ladang.

Perarakan itu disertai 63 pasukan dengan 1,500 peserta terdiri daripada jabatan kerajaan Persekutuan dan badan berkanun, jabatan kerajaan negeri serta badan berkanun negeri yang mengalunkan selawat sepanjang jalan.

Perarakan itu berakhir di Stadium Negeri bagi upacara perasmian yang disempurnakan oleh Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin.

Baginda tuanku turut berkenan menyampaikan hadiah buat pemenang perarakan terbaik dan pertandingan- pertandingan yang diadakan sepanjang pra-sambutan Maulidur Rasul.

Perarakan terbaik kategori Jabatan Kerajaan dan Badan Berkanun Negeri dimenangi oleh Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) yang membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000 beserta sijil.

Bagi kategori Jabatan Kerajaan dan Badan Berkanun Persekutuan dimenangi Lembaga Pertubuhan Peladang Terengganu.

Manakala, kategori Sekolah Menengah dan Institut Pengajian Tinggi dimenangi Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ahmad, Kuala Terengganu.

Pertandingan Musafir Maulid yang julung kali diadakan dimenangi oleh Muhammad Muaz Anuar dari Dungun bagi kategori kenderaan pacuan empat roda (4WD) dan Mat Zakie Mat Yeh dari Besut (kategori motosikal).
 
Mereka membawa pulang hadiah wang tunai RM2,000 beserta sijil penghargaan.

 

***Petikan dari TeganuKita***

Hit : 155

 « BACK